Pijesak za pjeskarenje

Za učinkovito pjeskarenje odaberite odgovarajući pijesak za pjeskarenje! Pravilnim izborom značajno ćete smanjiti trošak potrošnje abraziva i osigurati dulji vijek trajanja vaše opreme za pjeskarenje.

Kontaktirajte nas

Kako vam možemo pomoći?

Pijesak za pjeskarenje - abrazivi

Odabir pravog abraziva vrlo je važan za željeni učinak.

Pravilnim izborom možete značajno smanjiti trošak potrošnje abraziva i osigurati dulji vijek trajanja opreme za pjeskarenje. Različiti pijesak za pjeskarenje ima različita svojstva i stvara različite površinske profile.

Što detaljnije definirate što točno želite pjeskariti, točnije ćete moći odrediti koliko vam je potrebno pjeskarenje.

Čimbenici koji utječu na učinkovitost pjeskarenja

Tvrdoća: Određuje sposobnost uklanjanja premaza s tretirane površine. Tvrđi pijesak za pjeskarenje je agresivniji. Abrazivna tvrdoća mjeri se na Mohsovoj ljestvici.

Oblik: Abrazivi s oštrim rubovima učinkovitije uklanjaju naslage s površine od okruglih ili okruglih abraziva. zaobljeni pijesak za pjeskarenje.

Veličina: veće čestice stvaraju veću udarnu silu, što rezultira dvama različitim efektima. Veći pijesak za pjeskarenje omogućuje brže uklanjanje nanesenih slojeva i grublju obradu površine.

Kako ubrzati proces pjeskarenja?

Pijesak za pjeskarenje trebao bi biti sitniji. Veličina zrna abraziva treba biti najmanja moguća.

Kako smanjiti trošenje opreme za miniranje?

Odaberite najmanje agresivan pijesak za pjeskarenje koji će biti prikladan za vaše pjeskarenje. To će vam pomoći smanjiti troškove održavanja vaše opreme.

Postavite najmanji mogući tlak koji će vam omogućiti uštedu energije.

Učinkovito reciklirajte pijesak za pjeskarenje

Kod pjeskarenja na terenu i pjeskarenja na otvorenom, pijesak za pjeskarenje koji se koristi teško je prikupiti i ponovno koristiti, pa se abrazivi obično odbacuju. Međutim, kada koristite komoru za pjeskarenje ili kabinu, možete reciklirati i ponovno upotrijebiti pijesak za pjeskarenje.

Broj recikliranja ovisi o brojnim čimbenicima koji mogu produljiti ili skratiti višestrukost recikliranja abraziva:

  • Tvrdoća pijeska za pjeskarenje. Tvrdoća se može mjeriti Mohsovom ili mineralnom skalom. Stope recikliranja ovise o tvrdoći aplikacije. Aluminij će imati višu stopu recikliranja abraziva, a toplinski obrađen čelik će imati kraću stopu recikliranja.
  • Vrsta pijeska koji se koristi za pjeskarenje. Pri istom pritisku različiti abrazivi se različito troše, što naravno utječe na to koliko često se ti abrazivi mogu koristiti.
  • Količina zraka koja se koristi u minuti i tlak pri pjeskarenju određuju kakvo se trenje stvara tijekom miniranja, a koje utječe na trošenje pijeska za pjeskarenje. Tlak pjeskarenja koji se koristi uvelike varira između izravnog tlaka i dovoda. Kod 80 pasa, loptice će se odbijati od površine. Primjena izravnog pritiska na 80 psi pretvorit će kuglice u prašinu jer će premašiti maksimalnu brzinu udara. Pijesak za pjeskarenje se brže troši kako se pritisak povećava.
  • Početna veličina korištenog abraziva. Veći abrazivi mogu se reciklirati više puta i mogu se koristiti dulje kada se nose na manju veličinu.
  • Učinkovitost separacije koja se koristi za uklanjanje prašine i istrošenog pijeska za pjeskarenje i vraćanje upotrebljivog za ponovnu upotrebu.
  • Udaljenost mlaznice za pjeskarenje do dijela koji utječe na maksimalnu brzinu udara i rezultirajuću toplinu trenja.
  • Količina abraziva u kilogramima u minuti također utječe na toplinu koja nastaje zbog trenja, više topline i trenja smanjuje učestalost korištenja abraziva…to je najočitije kod orahovih ljuski ili plastičnih abraziva.
  • Količina pjeskarenja u stroju ne utječe na stvarno recikliranje, ali utječe na vrijeme prije nego što dosegnete maksimalni broj recikliranja. Manji spremnik goriva ne utječe na kilometražu, ali utječe na to koliko puta morate stati i napuniti spremnik.

Optimizacija protoka abraziva kroz mlaznicu za pjeskarenje

Premali protok pjeskarenja rezultira niskom produktivnošću, veliki protok može uzrokovati začepljenje i smanjiti brzinu.

Skratite ciklus miniranja

Istrošena mlaznica za pjeskarenje će uzrokovati smanjenje brzine pijeska za pjeskarenje, što će zauzvrat povećati vrijeme ciklusa. Redovito provjeravajte stanje mlaznica i zamijenite ih kada se istroše za 20%.

Spriječite lijepljenje pijeska za pjeskarenje – ljepljivog

Kontrolirajte vlagu i ulje kompresora, na ulazu abraziva u cijev za pjeskarenje.

Za najbolja rješenja površinske obrade i odabir najboljeg abraziva za vašu upotrebu, naši tehnički inženjeri pomoći će vam s više informacija!

Kontaktirajte nas

Kako vam možemo pomoći?

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.