Čelični čips

Odabir prikladnog abrazivnog medija od najveće je važnosti za učinkovito pjeskarenje. Pravilnim izborom značajno ćete smanjiti trošak potrošnje abraziva i osigurati dulji vijek trajanja vaše opreme za pjeskarenje.

Abrazivna čvrstoća

0

8 - 9 Mohs

12

OBLIK oštar

PAKIRANJE torba

CIJENA: 47,58 € / 25 kg

*Cijena je informativnog karaktera i ne uključuje troškove dostave. Za veće količine i konkretnu ponudu pošaljite upit u nastavku.

Pošaljite upit

Značajke i prednosti

  • čelične strugotine pogodne su za agresivno čišćenje i pjeskarenje
  • koristi se za postizanje hrapavosti i mat površina
  • koristi se za čišćenje hrđe, kamenca, boje i drugih nečistoća sa čeličnih i metalnih površina
  • služi za pripremu površine prije daljnje obrade (bojenje, emajliranje, pocinčavanje, metalizacija)
  • čelične strugotine imaju dug vijek trajanja jer su prikladne za višekratnu upotrebu
  • malo prašnjav

Različite tvrdoće čeličnih strugotina

  • GH čelične strugotine imaju tvrdoću od 60 HRc i preporučuju se za pjeskarenje komprimiranim zrakom. Zbog svojih iznimnih abrazivnih svojstava daje optimalne hrapave profile, što je temelj kvalitetne površinske zaštite. Granule zadržavaju svoj izvorni oštar oblik tijekom pjeskarenja.
  • GM čelični čips ima tvrdoću od 52 – 56 HRc. Pogodni su za pripremu površina s visokim zahtjevima za čistoćom i hrapavosti (emajliranje, metalizacija). Granule gube oštar oblik tijekom pjeskarenja.
  • GN čelične strugotine imaju tvrdoću od 48 – 52 HRc. Prikladni su za pripremu površina prije bojanja, za uklanjanje kamenca i uklanjanje ljevaoničkog pijeska. Granule postaju kružne tijekom procesa pjeskarenja.

Tvrdoća: GH = min 700 HV, GM = 550-620 HV, GN = 480-550 HV

Dostupne veličine zrna u mikronima i milimetrima
G 12 1700 µg 1,70 mm
G 14 1400 µg 1,40 mm
G 16 1200 µg 1,2 mm
G 18 1000 µg 1,0 mm
G 25,700 µg 0,70 mm
G 40 400 µg 0,40 mm
G 50 300 µg 0,30 mm
G 80 200 µg 0,20 mm
G120 100 µg 0,10 mm
Kemijski sastav
C 0,85 – 1,20%
Mn 0,60 – 1,2%
Si min 0,40%
S max 0,05%
P max 0,05%

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.