Okus čiste proizvodnje – prehrambena industrija

Očistite proizvodnju, uklonite bakterije i smanjite potrošnju vode.

Trebate brže i učinkovitije čišćenje? Smanjite potrošnju vode i energije te povećajte produktivnost i profit!

Na strojevima za proizvodnju hrane i pića intenzivno se nakupljaju mnoge nečistoće (masti, ljepila, ostaci hrane…). Sve to smanjuje produktivnost i povećava kontaminaciju proizvoda. Klasični postupci čišćenja zahtijevaju mnogo vremena. Pri tome je potrebno mnogo vode i kemikalija te vremena za demontažu opreme.

Blast Tehnik d.o.o.  je specijalist u području čišćenja proizvodnih linija i opreme za prehrambenu industriju. Jamčimo do 80 % kraće vrijeme čišćenja, bez vode i kemikalija. Većinu postupaka kod klijenata učinkovito izvodimo na licu mjesta i bez dugotrajne demontaže. Čistimo sve vrste opreme za proizvodnju hrane i pića. Naši postupci su certificirani od strane FDA (Food and Drug Association), a FSA (Food Standards Agency) je potvrdila čišćenje suhim ledom kao učinkovit postupak dekontaminacije površina izloženih bakterijama Salmonella, E. coli i Listerie.

Blast Tehnik  osigurava izravne učinke čišćenja (npr. smanjuje kontaminaciju masnoćama, plijesni, vodenim kamencem, ostacima hrane…). To je vaša čista proizvodnja!

Kontaktirajte naše stručnjake: +386 41 671 002 ili [email protected].  Pronaći ćemo najbolje rješenje za vas i vaše aplikacije.

Miješalica za tijesto, lijevo: prije čišćenja, desno: očišćena.

Glavne prednosti postupaka:

Sprječavamo razvoj bakterija

Primjenom Blast Tehnik čišćenja suhim ledom bitno smanjujemo potrošnju vode što ima inhibicijski učinak na razvoj bakterija. Na taj način smanjujemo količinu spora plijesni i drugih mikroorganizama koji su prisutni u proizvodnji.

Čista proizvodnja bez demontaže

Čišćenje suhim ledom je suhi postupak čišćenja jer se led uplinjava odmah pri dodiru s površinom. Stoga transportne trake, rezače kruha, linije za punjenje i drugu proizvodnu opremu možemo čistiti izravno – bez demontaže sastavnih dijelova. Nakon čišćenja površina ostaje čista i suha, stoga nije potrebno dodatno čišćenje kemikalijama. Postupak je istodobno potpuno neabrazivan, pa se oštrice, plastični (teflonski) i gumeni dijelovi ne oštećuju.

Smanjena kontaminacija

Proces je u potpunosti kompatibilan s prehrambenom industrijom jer pri čišćenju nema sekundarnih ostataka koji bi mogli kontaminirati proizvode i proizvodnju. Čista proizvodnja – čišćenje suhim ledom na taj način također smanjuje količinu salmonele, E. Coli i drugih bakterija.

Manje zastoja – učinkovitija proizvodnja

Blast Tehnik očisti proizvodnu opremu bez demontaže i dodatnih opterećenja na proizvodni proces. Na taj način uvelike skraćuje vrijeme zastoja u proizvodnji i smanjuje troškove rada.

Manje sekundarnih ostataka

Suhi led se pri čišćenju odmah uplinjava, pa stoga iza sebe ne ostavlja sekundarne ostatke. Time se smanjuju potreba za klasičnim postupkom čišćenja, primjena opasnih kemikalija i troškovi otpadnih voda.

Dovoljno siguran i za elektroniku

Čistimo potpuno suhim i električno nevodljivim, negorivim i protueksplozijskim postupkom. Pružamo učinkovitu uslugu čišćenja čak i za najosjetljivije komponente kao što su senzori, prekidači, elektro ormari, rashladna rebra…

Kako se odvija naša usluga? Ponovo čista proizvodnja!

Svu opremu i materijale donosimo sa sobom. Kupac nam samo omogućuje slobodan pristup, električni priključak i stlačeni zrak (po potrebi osiguravamo vlastiti izvor stlačenog zraka – mobilni dizel/električni kompresori). Na mjestu čišćenja brinemo o zaštiti te kontinuiranom odsisavanju i filtriranju (proizvodnja u neposrednoj blizini može se odvijati uobičajeno). Naši osposobljeni terenski timovi osiguravaju učinkovito čišćenje. Nakon čišćenja pospremimo sve za sobom i završavamo posao sa zadovoljnim kupcima.

Nekoliko riječi o suhom ledu:

Predstavlja čišćenje bez vode, pri čemu primjenjujemo zrna ugljičnog dioksida (CO2 pri -78 °C). Učinak čišćenja temelji se na tri (3) fizikalna svojstva suhog leda:

  • brzo pothlađivanje površine (učinak pothlađivanja – tzv. “kriošok”),
  • niska temperatura uzrokuje naprezanje između nečistoće i površine, čime dolazi do odvajanja i pucanja nečistoće,
  • pri udaranju zrna o površinu potonja se pretvaraju u plin (sublimacija). Volumen plina se povećava (ekspandira) 800 puta i na taj način se uklanja već olabavljena nečistoća.

Nazovite nas, provjerite naše reference i osigurajte besplatan obilazak.

[email protected]

041 671 002

Što sve možemo očistiti u prehrambenoj industriji?

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Brzomontažna komora za pjeskarenje BLAST HUB, Blast Tehnik. Pridodljiva vašim potrebama, robustna, za unutarnju i vanjsku postavu te za sve...
Kako smo u rekordnom vremenu očistili čađ s mjesta požara? 4000 m2 površine u SAMO 6 dana! Kontaminiranim površinama vratili...
Blast Tehnik lasersko čišćenje izvodi pomoću lasera Netalux. Pored usluga i strojeva, Blast Tehnik nudi održavanje i servis uređaja za...
Stroj za pjeskarenje za skidanje srha s plastičnih proizvoda Linear Tumble Belt. Uređaj za pjeskarenje plastike s plastičnim medijima za...
Desetljeća terenskih iskustava su nam omogućila izgraditi VRHUNSKI stroj za čišćenje suhim ledom PO MJERI KORISNIKA.
Planiranje preventivnih isključivanja je troškovno učinkovitije i sigurnije. Neplanirani ispadi u proizvodnji se naime događaju u neprimjerenim trenutcima, uzrokuju dugotrajne...

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.