Čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom

Čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom

Postotak kvarova električne opreme je tri puta veći za elektroničke komponente koje nisu dio programa planiranog preventivnog održavanja.

U industrijskim okruženjima najčešći su krivci prašina i nečistoće iz proizvodnog procesa koji se nakupljaju na elektroničkim komponentama i uzrokuju kvar ili otkazivanje električne opreme. Dijelu nečistoća doprinose i vlaga (uzrokuje hrđu, oksidaciju i koroziju) te insekti. U tvrtki Blast Tehnik za vas izvodimo čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom.

Stoga je isplativije i sigurnije planirati isključenja zbog preventivnih mjera, nego da do neplaniranih zastoja dođe u najnepovoljnije vrijeme. To može uzrokovati dugotrajna kašnjenja, a u većem broju slučajeva i zamjenu opreme.

Naime, prašina koja se nakuplja na elektroničkim komponentama prilikom pregrijavanja uzrokuje nepopravljivu štetu na strujnim krugovima. Povećava se i mogućnost požara, strujnog udara ili iskrenja (eng. arc flash).

Stoga je izbor pravilne metode čišćenja iznimno važan. Nepravilne metode čišćenja mogu dodatno oštetiti opremu i pokazati se vrlo neekonomičnima.

Čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom jedan je od najučinkovitijih načina čišćenja u svim industrijskim granama. Budući da za potrebe čišćenja nije potrebno rastavljati strujne krugove i elektroničke komponente, vrijeme čišćenja se uvelike skraćuje. Sam proces čišćenja je ekološki prihvatljiv, bez sekundarnog otpada i siguran za sve elektroničke komponente.

Nudimo vam preventivno održavanje cjelokupne električne opreme čišćenjem suhim snijegom. To će osigurati čišću, učinkovitiju i sigurniju proizvodnju, jer čišćenje suhim snijegom:

  • štedi na opremi i troškovima povezanim s njenom zamjenom pri zastoju proizvodnje;
  • sprječava mogućnost nastajanja požara, smanjuje opasnost od strujnog udara i iskri (eng. arc flash);
  • čišćenje se odvija bez oštećenja elektroničkih komponenata i sklopova (čak i najosjetljivijih);
  • sprječava kvarove u strujnim krugovima, čime se također smanjuju troškovi upravljanja;
  • nema potrebe za rastavljanjem elektronike, elektroničkih komponenata, električnih ormara;
  • 100 % ekološko i sigurno.

Za više informacija i ponudu dostupni smo na info@blasttehnik.com ili + 386 41 671 002.

ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - prej_logo ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - potem_logo

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Blast Tehnik lasersko čišćenje izvodi pomoću lasera Netalux. Pored usluga i strojeva, Blast Tehnik nudi održavanje i servis uređaja za...
Stroj za pjeskarenje za skidanje srha s plastičnih proizvoda Linear Tumble Belt. Uređaj za pjeskarenje plastike s plastičnim medijima za...
Desetljeća terenskih iskustava su nam omogućila izgraditi VRHUNSKI stroj za čišćenje suhim ledom PO MJERI KORISNIKA.
Planiranje preventivnih isključivanja je troškovno učinkovitije i sigurnije. Neplanirani ispadi u proizvodnji se naime događaju u neprimjerenim trenutcima, uzrokuju dugotrajne...
Predstavit ćemo se na Međunarodnom sajmu BIAM & WELDING u Zagrebu, Hrvatska. Posjetite nas od 26-29. travnja 2022. (10-18 sati)...
Blast Tehnik IBS usisni sustavi su prikladni za usisavanje različitih medija (prašina, zapaljiva prašina, uljne pare, dim...). IBS usisni sustavi...

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.