Čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom

Postotak kvarova električne opreme je tri puta veći za elektroničke komponente koje nisu dio programa planiranog preventivnog održavanja.

U industrijskim okruženjima najčešći su krivci prašina i nečistoće iz proizvodnog procesa koji se nakupljaju na elektroničkim komponentama i uzrokuju kvar ili otkazivanje električne opreme. Dijelu nečistoća doprinose i vlaga (uzrokuje hrđu, oksidaciju i koroziju) te insekti. U tvrtki Blast Tehnik za vas izvodimo čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom.

Stoga je isplativije i sigurnije planirati isključenja zbog preventivnih mjera, nego da do neplaniranih zastoja dođe u najnepovoljnije vrijeme. To može uzrokovati dugotrajna kašnjenja, a u većem broju slučajeva i zamjenu opreme.

Naime, prašina koja se nakuplja na elektroničkim komponentama prilikom pregrijavanja uzrokuje nepopravljivu štetu na strujnim krugovima. Povećava se i mogućnost požara, strujnog udara ili iskrenja (eng. arc flash).

Stoga je izbor pravilne metode čišćenja iznimno važan. Nepravilne metode čišćenja mogu dodatno oštetiti opremu i pokazati se vrlo neekonomičnima.

Čišćenje elektroničkih komponenata suhim snijegom jedan je od najučinkovitijih načina čišćenja u svim industrijskim granama. Budući da za potrebe čišćenja nije potrebno rastavljati strujne krugove i elektroničke komponente, vrijeme čišćenja se uvelike skraćuje. Sam proces čišćenja je ekološki prihvatljiv, bez sekundarnog otpada i siguran za sve elektroničke komponente.

Nudimo vam preventivno održavanje cjelokupne električne opreme čišćenjem suhim snijegom. To će osigurati čišću, učinkovitiju i sigurniju proizvodnju, jer čišćenje suhim snijegom:

  • štedi na opremi i troškovima povezanim s njenom zamjenom pri zastoju proizvodnje;
  • sprječava mogućnost nastajanja požara, smanjuje opasnost od strujnog udara i iskri (eng. arc flash);
  • čišćenje se odvija bez oštećenja elektroničkih komponenata i sklopova (čak i najosjetljivijih);
  • sprječava kvarove u strujnim krugovima, čime se također smanjuju troškovi upravljanja;
  • nema potrebe za rastavljanjem elektronike, elektroničkih komponenata, električnih ormara;
  • 100 % ekološko i sigurno.

Za više informacija i ponudu dostupni smo na [email protected] ili + 386 41 671 002.

ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - prej_logo ciscenje s suhim snegom - elektronska vezja - potem_logo

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Brzomontažna komora za pjeskarenje BLAST HUB, Blast Tehnik. Pridodljiva vašim potrebama, robustna, za unutarnju i vanjsku postavu te za sve...
Kako smo u rekordnom vremenu očistili čađ s mjesta požara? 4000 m2 površine u SAMO 6 dana! Kontaminiranim površinama vratili...
Blast Tehnik lasersko čišćenje izvodi pomoću lasera Netalux. Pored usluga i strojeva, Blast Tehnik nudi održavanje i servis uređaja za...
Stroj za pjeskarenje za skidanje srha s plastičnih proizvoda Linear Tumble Belt. Uređaj za pjeskarenje plastike s plastičnim medijima za...
Desetljeća terenskih iskustava su nam omogućila izgraditi VRHUNSKI stroj za čišćenje suhim ledom PO MJERI KORISNIKA.
Planiranje preventivnih isključivanja je troškovno učinkovitije i sigurnije. Neplanirani ispadi u proizvodnji se naime događaju u neprimjerenim trenutcima, uzrokuju dugotrajne...

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.