Održavanje RTO

Održavanje RTO & RCO sustava

Rješenja za energetski i ekološki optimalan rad.

PRIMJENE

Rješenja za periodično i generalno održavanje RTO & RCO sustava.

PRIMJERI PRIMJENA:

Tijekom rada regenerativnih sustava za naknadno izgaranje (RNV/RTO), ostaci izgaranja se talože na keramičkim elementima saća. Taloženje naslaga dovodi do smanjenja učinkovitosti RTO & RCO sustava. Stoga je potrebno saće redovito čistiti i prema potrebi zamijeniti.

PRIMJENE PO INDUSTRIJAMA:

  1. lakirnice (spaljivanje baznih lakova…),
  2. proizvodnja poliuretanske pjene (pretvaranje u prah sredstava za odvajanje),
  3. proizvodnja baterija (izrada električnih krugova),
  4. cementare (NO naslage u pećima i izmjenjivačima…).

OČISTIMO:

  1. hlapive organske spojeve (VOC),
  2. amonijak (NH) 3
  3. vodikov sulfid (HS) 2
  4. policikličke aromatske ugljikovodike
    (PAH),
  5. dušikov oksid (NOx),
  6. poliklorobenzen oksid (PCDD/F),
  7. prašinu,
  8. ugljični monoksid (CO),
  9. cijanovodik (HCN),
  10. ugljični disulfid/ugljični sulfid (CS2/
    COS).

Prednosti - održavanje RTO i RCO

Do 30 % viša energetska učinkovitost RTO & RCO sustava i niži stupanj emisija.

Keramičko saće RTO spalionice prije čišćenja (gore) i poslije čišćenja (dolje).

Važno:

SMANJIMO POTROŠNJU ENERGIJE: višestupanjski proces ispuhivanja i neabrazivnog čišćenja osigurava do 30% bolje protoke i energetsku učinkovitost

PRATIMO STANDARDE I PROTOKOLE: svi naši radovi i postupci održavanja u skladu su sa standardima i protokolima proizvođača uređaja i naših naručitelja

ČISTIMO I NEDOSTUPNA MJESTA: razvili smo vlastiti sustav za čišćenje nedostupnih mjesta koja nakon završenog zahvata pregledamo kamerom

Ručno čišćenje (gore) i sustav za čišćenje nedostupnih mjesta u niskoprofilnim komorama za izgaranje (dolje).

BEZ OŠTEĆENJA OPREME: omogućujemo potpuno sigurne zahvate održavanja, bez oštećenja keramičkih jezgri i opreme (klapne, impeleri, elektrika, pneumatika…)

BEZ VODE I KEMIKALIJA: za čišćenje spalionica primjenjujemo potpuno suho čišćenje, što vam omogućuje pokretanje uređaja odmah nakon završenog postupka održavanja.

KRAĆE VRIJEME ZASTOJA: projektni rad organiziramo u 2 ili više smjena i na taj način osiguravamo najkraće moguće vrijeme zastoja opreme
COS).

Naše usluge

Održavanje čuva RTO & RCO sustave u najboljoj mogućoj raspoloživosti.

O NAMA

Vodeća smo tvrtka na području obrade površina u jugoistočnoj Europi, sa sjedištem u Sloveniji, koja surađuje s najvažnijim lokalnim i globalnim partnerima.

Za naše naručitelje u svim industrijama već dugi niz godina pružamo neizostavne usluge koje osiguravaju neometanu, kvalitetnu, sigurnu i čistu proizvodnju.

PODRUČJE DJELOVANJA

Na području održavanja spalionica imamo više od 10 godina iskustva i preko 50 uspješno realiziranih projekata održavanja RTO & RCO.

Kako bismo postigli izvrsne tehničke i vremenske reakcije, pružamo usluge s dometom od 1.200 kilometara od našeg sjedišta u Sloveniji.

Referentne lokacije (sivo).
Sjedište tvrtke Blast Tehnik (crveno).

KAPACITETI
  • 12 strojeva za čišćenje suhim ledom
  • 2 stroja za čišćenje suhim snijegom
  • 5 mobilnih dizel kompresora
  • 2 mobilna električna kompresora
  • 6 HIGH – VACUUM sustava za odsisavanje
  • 4 mobilna sustava za filtriranje
Čišćenje rotacijskog izmjenjivača topline (promjer 5 metara) suhim ledom (lijevo), očišćeni i neočišćeni dio saća izmjenjivača topline (desno).
ČIŠĆENJE SUHIM LEDOM

Za UČINKOVITO ČIŠĆENJE, BEZ OŠTEĆENJA keramike i ostalih dijelova opreme (klapne, ventili, elektronika, pneumatika…) primjenjujemo tehnologiju čišćenja suhim ledom.

Riječ je o POTPUNO SUHOM postupku čišćenja. Nakon čišćenja moguće je ODMAH POKRENUTI uređaje, čime postižemo do 30 % KRAĆA VREMENA ZASTOJA spalionica.

Automatsko pjeskarenje unutrašnjosti energetskog cjevovoda promjera 1.100 mm (lijevo), ispjeskarena površina (Sa3) u unutrašnjosti RTO.
PJESKARENJE I BOJENJE

U fazi sanacijskih radova unutrašnjih i vanjskih konstrukcijskih dijelova RTO izvodimo cjelovitu obnovu površina. Pjeskarenjem uklanjamo hrđu, staru boju i nečistoće te ohrapavimo površinu za postizanje izvrsnog prianjanja boje. Za bojenje primjenjujemo različite sustave nanošenja (ručno, pištoljem, bezzračno…) i boje prema zahtjevima naručitelja.

Zamjena "sedlastog" keramičkog sloja (lijevo) i zamjena keramičkih blokova na RCO spalionici u cementari (desno).
ZAMJENA KERAMIKE

U sklopu generalnih servisnih zahvata, prema standardima i protokolima proizvođača spalionica, izvodimo demontažu, čišćenje i prema potrebi zamjenu keramičkih punila („sedla“, keramički blokovi).

Za brz i siguran transposrt primjenjujemo brzomontažne tekuće transportne trake.

mišljenja naših kupaca

Redovito održavanje i čišćenje RTO sustava u lakirnici uvjet je pouzdanog rada i optimalne energetske učinkovitosti. U takvim projektima uvijek nam je potreban partner koji se savršeno prilagođava našim terminskim i tehničkim zahtjevima... Blast Tehnik se pokazao kao pouzdan dugogodišnji partner s kojim smo uspješno izveli više od 30 čišćenja i drugih servisnih zahvata u našem RTO-u.

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Brzomontažna komora za pjeskarenje BLAST HUB, Blast Tehnik. Pridodljiva vašim potrebama, robustna, za unutarnju i vanjsku postavu te za sve...
Kako smo u rekordnom vremenu očistili čađ s mjesta požara? 4000 m2 površine u SAMO 6 dana! Kontaminiranim površinama vratili...
Blast Tehnik lasersko čišćenje izvodi pomoću lasera Netalux. Pored usluga i strojeva, Blast Tehnik nudi održavanje i servis uređaja za...
Stroj za pjeskarenje za skidanje srha s plastičnih proizvoda Linear Tumble Belt. Uređaj za pjeskarenje plastike s plastičnim medijima za...
Desetljeća terenskih iskustava su nam omogućila izgraditi VRHUNSKI stroj za čišćenje suhim ledom PO MJERI KORISNIKA.
Planiranje preventivnih isključivanja je troškovno učinkovitije i sigurnije. Neplanirani ispadi u proizvodnji se naime događaju u neprimjerenim trenutcima, uzrokuju dugotrajne...

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.