Pjeskarenje energetskih objekata

Pjeskarenje energetskih objekata

Pjeskarenje energetskih objekata u Sloveniji i diljem Europe

Manje vremena bez struje! Ostvarite jeftinije održavanje, manje zastoja i kraće vrijeme radova održavanja.

Svjesni smo da je električna energija važna za obavljanje svakodnevnih poslova na radnom mjestu i kod kuće. S našim rješenjima za održavanje i obnovu elektroenergetskih uređaja i objekata brinemo o kvalitetnoj i pouzdanoj opskrbi električnom energijom.

Sustavi GIS sabirnica - terensko pjeskarenje bez prašine s nevodljivim medijima.

S različitim tehnikama pjeskarenja možemo ponuditi rješenja za brojne primjene u području energetike. Primjenjujemo klasično pjeskarenje, pjeskarenje nevodljivim medijima i čišćenje suhim ledom – a tehniku prilagođavamo traženom rješenju.

Čišćenje bazena za skladištenje rashladne vode - prije čišćenja (lijevo), poslije čišćenja (desno).

Tim za pjeskarenje energetskih objekata na terenu

Imamo vrhunski osposobljen tim za pjeskarenje na terenu koji može izvesti i najzahtjevnije čišćenje i rad u zahtjevnim radnim uvjetima (npr. rad na visini, primjena tehnike užadi).

Glavna područja primjene:

  • statori/rotori
  • sabirni sustavi
  • prekidači
  • generatori plinskih turbina
  • dekontaminacija radioaktivnosti
  • transformatori
  • bazeni s rashladnom vodom
Uklanjanje korozije s rotorskih ploča - primjena nevodljivih medija za pjeskarenje.

Bez sredstava za čišćenje i dodatnog alata očistimo čak i vrlo skrivene kutove i utore, što se ne može ostvariti ručnim radom. Bez problema se mogu očistiti električne komponente, brtve, i pneumatski priključci. Ostaje još jedna važna činjenica, a to je da mnogi osjetljivi dijelovi energetskih objekata pri tome nisu ugroženi.

Izolatori visokonaponskih vodova - prije (lijevo) i poslije čišćenja (desno).

Osigurajte jeftinije održavanje, manje zastoja i kraće vrijeme radova održavanja!

Primjer iz prakse – pjeskarenje energetskih objekata:

Na visokonaponskoj razdjelnoj stanici naručitelja, u sklopu tzv. GIS sabirnica, zbog neodgovarajuće antikorozivne zaštite došlo je do pojave hrđe. Na 6 jedinica izvršili smo hitnu sanaciju korozije i površine primjereno pripremili za nanošenje antikorozivne zaštite. Omogućili smo pjeskarenje bez podizanja prašine u okruženju s nevodljivim medijima za pjeskarenje. I što je najvažnije… Vijek trajanja uređaja na ovaj način doseže propisanih 20+ godina.

Obrada GIS sabirnica - prije pjeskarenja (lijevo), poslije pjeskarenja (desno).

Više o pjeskarenju suhim ledom pogledajte OVDJE.

Zašto Blast Tehnik?

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Predstavit ćemo se na Međunarodnom sajmu BIAM & WELDING u Zagrebu, Hrvatska. Posjetite nas od 26-29. travnja 2022. (10-18 sati) u dvorani 8A, na izložbenom prostoru 30.
Blast Tehnik IBS usisni sustavi su prikladni za usisavanje različitih medija (prašina, zapaljiva prašina, uljne pare, dim...). IBS usisni sustavi mogu se ugraditi u nove i postojeće proizvodne linije.
Rješenja za periodično i generalno održavanje RTO & RCO sustava. "0" emisija i optimalna energetska učinkovitost. Održavanje RTO sustava nudimo gotovo u čitavoj Europi!
Pjeskarenje na terenu je svestrana i učinkovita tehnologija obrade površine za uklanjanje boje, hrđe i nečistoća te pripremu površina za daljnju antikorozivnu zaštitu (lakiranje, pocinčavanje, metalizacija, gumiranje...) ili postizanje željene konačne strukture.
Čišćenje suhim ledom omogućuje vam smanjenje zastoja u proizvodnji i višu kvalitetu proizvoda. Proces je brz, bez primjene vode i kemikalija.
Čišćenje grijača je najbolje rješenje za održavanje vašeg sustava grijanja. Tehnologijom čišćenja suhim snijegom potpuno i bez oštećenja očistimo vaše grijače. Na taj način osiguravamo besprijekorno čisto saće i optimalno iskorištavanje toplinske energije.

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.