Automatska komora za pjeskarenje Heavy Roller 20 tona

Pogledajte postupak izgradnje jedne od tehnološki najsloženijih robotiziranih komora za pjeskarenje u jugoistočnoj Europi. Prikaz korak po korak prikazuje put od ideje pa sve do pokretanja komore i njenog sofisticiranog automatskog rada.

Automatska komora za pjeskarenje namijenjena je automatskom pjeskarenju gumiranih valjaka duljine 15 m, promjera 1,6 m i mase do 20 tona.

Pokreni video
Priprema okvira sustava za struganje koji se djelomično postavlja u temelj objekta.
1. KORAK: GRAĐEVINSKA JAMA I IZLIJEVANJE TEMELJA

Na fotografiji možete vidjeti kako iz građevinske jame raste suvremena, robotizirana, automatska komora za pjeskarenje. Kako se odvijala montaža okvira, kutnih elemenata i tračnica prije izlijevanja temelja.

Ugradnja sustava struganja za pomicanje medija za pjeskarenje.
KORAK 2: Ugradnja sustava struganja za pomicanje medija za pjeskarenje

Ugradnja sustava struganja za pomicanje medija za pjeskarenje. Riječ je o sustavu koji vam omogućuje izbor već korištenog medija za pjeskarenje, a zatim njegovu ponovnu primjenu.

Montaža masivne konstrukcije komore za pjeskarenje.
KORAK 3: Montaža metalne konstrukcije

Na pripremljenu podlogu postavili smo precizno izrađenu konstrukciju komore koja predstavlja kućište tehnološki usavršenog stroja za pjeskarenje.

4. KORAK: STIJENKE, VRATA I ZAHTJEVNO PROJEKTIRANJE

Stijenke smo izradili od namjenskih panela koji omogućuju zahtijevanu nepropusnost komore i zadovoljavaju i najzahtjevnije europske ekološke standarde. Unutrašnjost je omotana gumenim ovojem koji apsorbira zvuk te produljuje vijek trajanja komore. U navedenoj fazi projekta bila su ugrađena dvokrilna vrata koja smo u sljedećoj fazi automatizirali i povezali s radom komore. Primijenjena tehnologija omogućuje primjereno otvaranje i zatvaranje te zahtijevanu nepropusnost vrata. Naš projektni tim se pobrinuo da u projekt krenemo maksimalno spremni, te da se unatoč tehnološkoj zahtjevnosti izvedba odvija bez većih problema.

Spajanje elektroničkih komponenata.
KORAK 5: IZVEDBA ELEKTRONSKIH I RAČUNALNIH KOMPONENATA

Kako bismo mogli osigurati sofisticirano automatsko djelovanje robotizirane komore za pjeskarenje, potrebno je pažljivo i precizno projektiranje i izvedba elektronskih i računalnih komponenata. Riječ je o jezgri uređaja koja omogućuje da komorom upravlja jedna osoba. Unatoč velikoj masi obradaka i opterećenjima, za učinkovito djelovanje komore dovoljno je upravljanje preko zaslona osjetljivog na dodir.

Brojni senzori u različitim položajima doprinose ispravnom i preciznom radu. Potonji također omogućuju siguran rad stroja i sprječavaju pojavu nesreća tijekom samog rada. Također moramo uzeti u obzir važnu činjenicu da se komora za pjeskarenje nalazi u samom proizvodnom procesu, proizvodnoj liniji, te je kao takva sinkronizirana i povezana s cjelokupnim procesom rada u organizaciji.

Automatska komora za pjeskarenje primjenjuje namjenski razvijenu informacijsku tehnologiju koja precizno usmjerava brojne mehaničke operacije, kako bi se čitav proces pjeskarenja mogao odvijati prema planu.

KORAK 6: Opuštena atmosfera tijekom čitavog projekta

Unatoč napetom radnom okruženju, dečki su tijekom čitavog projekta znali napraviti dobru atmosferu i zauzeti pozitivan stav. U svakom slučaju, i to je jedan od razloga da tako tehnološki zahtjevan projekt može uspjeti.

Ugradnja namjenske jedinice za filtriranje koja omogućuje pjeskarenje bez prašine. Pri svom radu ne treba zrak iz prostorije.
KORAK 7: Sustav filtriranja, separacije i ventilacije

Automatska komora za pjeskarenje primjenjuje namjenski razvijenu informacijsku tehnologiju koja precizno usmjerava brojne mehaničke operacije kako bi se čitav proces pjeskarenja mogao odvijati prema planu.

Iznimno snažan ventilator konstrukcijski je postavljen na mjesto kako bi se osigurala najbolja moguća iskoristivost. Sustav cjevovoda je dizajniran optimalno prema zahtijevanom učinku i iskoristivosti. Namjenski izrađeni filtri omogućuju filtriranje prema najnovijim europskim standardima. Sama separacija se provodi unutar sustava separacije koji se već u prošlosti pokazao iznimno učinkovitim, a primijenili smo ga i u ovom slučaju.

Postavljanje kolica na unaprijed pripremljene tračnice ispred ulaza u komoru.
KORAK 8: Montaža kolica za transport valjaka mase do 20 tona

Kolica pomoću senzora i veze s informacijskim sustavom omogućuju precizno postavljanje do 20 tonskih valjaka na primjereno mjesto. Osim toga, kolica omogućuju sinkrono okretanje postavljenog valjka, ovisno o kretanju pištolja za pjeskarenje. Tehnologija tako omogućuje iznimno precizno pjeskarenje valjaka, bez sudjelovanja ljudskog faktora. Ova automatska linija za pjeskarenje omogućuje rad bez grešaka i neograničenu ponovljivost rada.

KORAK 9: Automatska komora za pjeskarenje - Pokretanje u ručnom načinu rada

Kako bismo osigurali minimalni zastoj u proizvodnom procesu, komora je u ovom trenutku već u funkciji, unatoč činjenici da su potrebni još neki radovi kako bi u potpunosti bila dovršena i potpuno funkcionalna.

KORAK 10: Završno puštanje u rad i video prikaz rada automatizirane komore za pjeskarenje

Tako je vrlo uspješno završen projekt robotizirane automatske komore za pjeskarenje. U svakom slučaju, naše putovanje s naručiteljem tek je počelo. Naše znanje i iskustvo dostupni su klijentu i u budućnosti jer ćemo pratiti učinkovitost rada i pobrinuti se za eventualne nadogradnje i modifikacije uređaja u budućnosti.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su bili uključeni u projekt i poželjeti dugi vijek trajanja jednoj od tehnološki najsloženijih robotiziranih komora za pjeskarenje u jugoistočnoj Europi.

NAŠE USLUGE

ZANIMA VAS VIŠE?

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na vaše pitanje.

BUDITE PRVI!

Prijavite se na naše vijesti i budite ispred konkurencije s najnovijim informacijama o površinskoj obradi.

PROČITAJTE VIŠE

Brzomontažna komora za pjeskarenje BLAST HUB, Blast Tehnik. Pridodljiva vašim potrebama, robustna, za unutarnju i vanjsku postavu te za sve...
Kako smo u rekordnom vremenu očistili čađ s mjesta požara? 4000 m2 površine u SAMO 6 dana! Kontaminiranim površinama vratili...
Blast Tehnik lasersko čišćenje izvodi pomoću lasera Netalux. Pored usluga i strojeva, Blast Tehnik nudi održavanje i servis uređaja za...
Stroj za pjeskarenje za skidanje srha s plastičnih proizvoda Linear Tumble Belt. Uređaj za pjeskarenje plastike s plastičnim medijima za...
Desetljeća terenskih iskustava su nam omogućila izgraditi VRHUNSKI stroj za čišćenje suhim ledom PO MJERI KORISNIKA.
Planiranje preventivnih isključivanja je troškovno učinkovitije i sigurnije. Neplanirani ispadi u proizvodnji se naime događaju u neprimjerenim trenutcima, uzrokuju dugotrajne...

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.