Čelični čips

Odabir prikladnog abrazivnog medija od najveće je važnosti za učinkovito pjeskarenje. Pravilnim izborom značajno ćete smanjiti trošak potrošnje abraziva i osigurati dulji vijek trajanja vaše opreme za pjeskarenje.

Abrazivna čvrstoća

0

8 - 9 Mohs

12

OBLIK oštar

PAKIRANJE torba

Pošaljite upit

Značajke i prednosti

  • čelične strugotine pogodne su za agresivno čišćenje i pjeskarenje
  • koristi se za postizanje hrapavosti i mat površina
  • koristi se za čišćenje hrđe, kamenca, boje i drugih nečistoća sa čeličnih i metalnih površina
  • služi za pripremu površine prije daljnje obrade (bojenje, emajliranje, pocinčavanje, metalizacija)
  • čelične strugotine imaju dug vijek trajanja jer su prikladne za višekratnu upotrebu
  • malo prašnjav

Različite tvrdoće čeličnih strugotina

  • GH čelične strugotine imaju tvrdoću od 60 HRc i preporučuju se za pjeskarenje komprimiranim zrakom. Zbog svojih iznimnih abrazivnih svojstava daje optimalne hrapave profile, što je temelj kvalitetne površinske zaštite. Granule zadržavaju svoj izvorni oštar oblik tijekom pjeskarenja.
  • GM čelični čips ima tvrdoću od 52 – 56 HRc. Pogodni su za pripremu površina s visokim zahtjevima za čistoćom i hrapavosti (emajliranje, metalizacija). Granule gube oštar oblik tijekom pjeskarenja.
  • GN čelične strugotine imaju tvrdoću od 48 – 52 HRc. Prikladni su za pripremu površina prije bojanja, za uklanjanje kamenca i uklanjanje ljevaoničkog pijeska. Granule postaju kružne tijekom procesa pjeskarenja.

Tvrdoća: GH = min 700 HV, GM = 550-620 HV, GN = 480-550 HV

Dostupne veličine zrna u mikronima i milimetrima
G 12 1700 µg 1,70 mm
G 14 1400 µg 1,40 mm
G 16 1200 µg 1,2 mm
G 18 1000 µg 1,0 mm
G 25,700 µg 0,70 mm
G 40 400 µg 0,40 mm
G 50 300 µg 0,30 mm
G 80 200 µg 0,20 mm
G120 100 µg 0,10 mm
Kemijski sastav
C 0,85 – 1,20%
Mn 0,60 – 1,2%
Si min 0,40%
S max 0,05%
P max 0,05%

Peskalni mediji

Še vedno iščete primeren peskalni medij?

Pojdite nazaj na seznam peskalnih medijev in izberite medij, ki vam ustreza.

Kako bismo Vam omogućili zanimljiv posjet, na web stranici koristimo kolačiće. Nastavkom prihvaćate njihovu upotrebu, a više o njima možete pročitati ovdje.